rezervacni-smlouva-podpis

bpv BRAUN PARTNERS poskytla právní poradenství společnosti Helanis AG při akvizici strojírenské společnosti Schaltag Group

14. 6. 2024

Tiskové zprávy

bpv BRAUN PARTNERS

Schaltag je předním odborníkem v oblasti strojírenství a poskytuje služby v oblasti automatizace, konstrukce rozváděčů, přístrojů, strojů a zařízení a montáže kabelů.

Česká společnost s přibližně 160 zaměstnanci je největší závod ve skupině. Cílem této strategické akvizice, která byla oznamena 3. června 2024, je zajistit udržitelný růst, další rozvoj produktového portfolia a posílení vztahů se zákazníky skupiny Schaltag. Společnost Schaltag AG se sídlem ve švýcarském Effretikonu je předním poskytovatelem průmyslových řešení s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti inženýrství, nákupu a výroby. Dlouholetými zákazníky společnosti Schaltag je řada známých firem z různých průmyslových odvětví. Celková výše transakce nebyla zveřejněna.

Hlavním poradcem při této transakci byla advokátní kancelář Kellerhals Carrard, poradenství v oblasti německého práva poskytovala společnost Advant Beiten. Právní poradenství v oblasti českého práva v průběhu due diligence a celé transakce poskytoval tým advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS pod vedením partnera Arthura Brauna, M.A. a advokátek Mgr. Markéty Kleinové, Mgr. Jindry Pozniakové, Mgr. Nikoly Faltové a koncipientky Mgr. Sabiny Škrobánkové. Managing partner advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS, Arthur Braun, M.A. hodnotll: „Byla to zajímavá transakce, která byla rychle dovedena do úspěšného konce.

Švýcarská společnost Helanis AG se sídlem v Curychu je nově vytvořená holdingová společnost, kterou ovládá švýcarský manažerský tým pod vedením Dominika Hanslina.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
26. 1. 2020

Společnost bpv BRAUN PARTNERS poskytovala právní poradenství společnosti Carrier Transicold

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
17. 4. 2013

Nejnovější vydání publikace Legal 500 potvrzuje silné postavení aliance bpv Legal v regionu střední a východní Evropy

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
21. 3. 2017

bpv BRAUN PARTNERS radila při financování projektu výstavby nového business centra v Bratislavě