ochrana-li-ion-bateriovch-loi

bpv BRAUN PARTNERS poskytla právní poradenství investičnímu fondu CREDITAS ASSETS  při prodeji bateriových projektů ve Velké Británii

10. 10. 2024

Tiskové zprávy

bpv BRAUN PARTNERS

Mezinárodní advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS poskytla komplexní právní poradenství tuzemskému investičnímu fondu CREDITAS ASSETS při prodeji britské energetické společnosti Green Bess Developments developující projekty velkokapacitních bateriových úložišť.

Transakce zahrnovala čtyři významné projekty bateriových úložišť ve Velké Británii. Tři z těchto projektů se nacházejí ve Skotsku a každý má plánovaný výkon 500 megawattů. Čtvrtý projekt, situovaný v Anglii, bude realizován ve dvou fázích – první fáze počítá s kapacitou 450 megawattů a ve druhé by měl výkon dosáhnout až jednoho gigawattu.

Právní poradenství poskytoval transakční tým pod vedením partnera kanceláře Mgr. Davida Vosola, M.B.A. a advokátů Mgr. Davida Plevky a Mgr. Pavla Březiny.

V rámci komplexního právního poradenství investičnímu fondu CREDITAS ASSETS jsme  jako „leading counsel“ koordinovali přípravu a revizi kompletní transakční dokumentace a podíleli se významně na vyjednáváních o struktuře a podmínkách transakce“, specifikuje oblasti spolupráce partner David Vosol, „Na přípravě transakční dokumentace a realizaci vypořádání transakce jsme spolupracovali s britskou advokátní kanceláří Watson Farley & Williams, s jejichž podporou jsme měli vynikající zkušenosti již z několika minulých mezinárodních transakcí.“ dodává advokát David Plevka.

Investiční fond CREDITAS ASSETS, založený v roce 2020, je zaměřen primárně na investice v energetice a vlastní majetkové účasti ve společnostech zabývajících se výrobou, distribucí a obchodem s elektřinou, plynem a teplem.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
22. 2. 2016

bpv BRAUN PARTNERS představili aktuální trendy v energetice

Tiskové zprávy
iflr1000-2
1. 7. 2020 | Arthur Braun, M.A.

Hodnocení IFLR 1000 2020

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
21. 1. 2020

Nikola Neumanová a David Plevka novými advokáty bpv BRAUN PARTNERS