UCED

Poskytli jsme komplexní právní poradenství společnosti UCED při expanzi na Slovensku    

6. 6. 2024

Tiskové zprávy

bpv BRAUN PARTNERS

Přečtěte si více o transakci v tiskové zprávě
zde

Společnost UCED, která je součástí české investiční skupiny CREDITAS, se rozhodla pro akvizici GGE, která se svou sítí 213 MW v oblasti tepla a více než 70 MW v oblasti elektřiny, patří mezi přední slovenské energetické skupiny. Do jejího portfolia se mimo jiné řadí i paroplynová Teplárna Považská Bystrica. GGE rovněž vlastní více než 90 km tepelných rozvodů a věnuje se budování a propojování lokálních distribučních soustav. Tato strategická akvizice posílí pozici společnosti UCED na trhu a přinese synergické výhody pro obě společnosti.

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS sehrála vedoucí roli v této mezinárodní transakci a poskytla komplexní právní poradenství a asistenci při všech vyjednáváních a přípravě kompletní transakční dokumentace, včetně due diligence, sjednávání W&I pojištění a financování transakce. V rámci komplexního právního poradenství skupině CREDITAS v částech transakce řídích se britským právem bpv BRAUN PARTNERS spolupracovala úzce s britskou advokátní kanceláří Watson Farley & Williams. Celková hodnota transakce nebyla zveřejněna.

Právní poradenství v průběhu celé transakce zajišťoval tým české i slovenské kanceláře bpv BRAUN PARTNERS ve složení David Vosol, Igor Augustinič, Ondrej Poništiak, Pavel Vintr, Ivana Horáková, David Plevka, Juraj Gazda, Zuzana Dzilská a Monika Kardošová. Úspěšnou transakci hodnotí partner advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS, David Vosol, následovně: „Velké díky patří celému našemu týmu a jakož i týmu spolupracující britské kanceláře Watson Farley & Williams. Byly zde momenty, někdy i hluboko po půlnoci, kdy se tzv. lámal chleba, a všichni přitom zvládli v ohromném tempu i při tvrdých vyjednáváních dát klientovi vše, co bylo potřeba. Komplexita právního poradenství při mezinárodní transakci tohoto typu přitom zahrnuje vícero jurisdikcí, ve kterých je zapotřebí pracovat. To jen zvyšuje nároky na vyjednávání transakce, na rozsah právní prověrky a komplexitu transakční a finanční dokumentace a řízení o získání souhlasů od různých úřadů ve všech involvovaných zemích. Když se to vše ale zvládne, odměnou je spokojený klient, kterému se i díky tomu povedla expanze na další trh ve střední a východní Evropě.“

Skupina CREDITAS působí na energetickém trhu již od roku 2013. Distribuční soustavy její energetické divize UCED dodávají energie více než 7 000 stálých odběratelů. V roce 2023 přesáhla EBITDA skupiny 2,2 miliardy korun. UCED má ambice stát se lídrem decentrální energetiky v Česku, na Slovensku a expandovat do dalších zemí střední a východní Evropy.

Podobné novinky

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
29. 4. 2019

bpv BRAUN PARTNERS znovu zařazena do prestižního žebříčku Legal 500

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
18. 12. 2020

bpv BRAUN PARTNERS radila společnosti IMMOFINANZ při akvizici dvou retail parků od společnosti Mitiska REIM

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
5. 3. 2020

Společnost bpv BRAUN PARTNERS v rámci aliance bpv LEGAL poskytovala právní poradenství První novinové společnosti a.s.