bpv BRAUN PARTNERS: JIŽ TŘETÍ ÚSPĚCH PŘED ODVOLACÍM SOUDEM VE VĚCI RECYKLAČNÍCH POPLATKŮ

20. 12. 2018

Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA

Datum: 20.12. 2018

bpv BRAUN PARTNERS: JIŽ TŘETÍ ÚSPĚCH PŘED ODVOLACÍM SOUDEM VE VĚCI RECYKLAČNÍCH POPLATKŮ

Energetický tým naší kanceláře dosáhl významného úspěchu v hájení zájmu svých klientů, když se mu podařilo pravomocně vyhrát v dalším soudním sporu o „vrácení“ recyklačních poplatků. Jedná se již o třetí úspěch v žalobách na náhradu škody vůči státu.

Marc Müller, partner kanceláře a vedoucí právního týmu energetiky k tomu uvádí: „Jsem rád, že odvolací soud v první věci pravomocně potvrdil expertní názor naší kanceláře, že český stát postupoval chybně, když uložil solárním provozovatelům povinnost k hrazení recyklačních poplatků za solární panely uvedené na trh po 13. srpnu 2005. Tento rozsudek je skutečně přelomový pro všechny provozovatele fotovoltaických elektráren v České republice – na jeho základě se totiž mohou domoci náhrad za to, co nikdy neměli platit. Situace provozovatelů je o to příznivější, že již dříve pravomocné rozhodnutí odvolacího soudu, je aktuálně následováno rozhodnutími dalších senátů odvolacího soudu, naposledy pak z dnešního dne.“

bpv BRAUN PARTNERS zastupuje klienty v dané záležitosti již od roku 2012. V samotné věci je důležité i souhlasné vyjádření Evropské komise, které bpv BRAUN PARTNERS získala ještě před zahájením samotného sporu.

„Všichni, kdo v souladu s uloženou povinností recyklační poplatek zaplatili, mají stále šanci nechat svou věc přezkoumat.“ Mgr. Pavel Vincík, vedoucí litigační praxe u bpv BRAUN PARTNERS k tomu dodává: „V současné době připravujeme druhý pool žalobců, postižených stejným nezákonným postupem státu. Máme na to nejenom dlouholeté zkušenosti v oboru, ale díky posledním rozsudkům i opravdové „eso v rukávu“.

Pro případné dotazy je Vám zkušený tým odborníků bpv BRAUN PARTNERS samozřejmě kdykoli k dispozici; rádi přezkoumáme i Vaše šance na úspěch v této věci!

O společnosti:

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 36 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:
bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Mgr. Sandra Kvasnicová, Head of Marketing sandra.kvasnicova@bpv-bp.com
tel: +420 224 490 000

Podobné novinky

Newsletter
electricity-4575187_1280
28. 6. 2023 | bpv BRAUN PARTNERS

Novela energetického zákona Lex OZE II a její dopady

Vláda České republiky schválila návrh zákona, kterým se má novelizovat mj. energetický zákon (zákon č. 458/2000 Sb.) a zákon o podporovaných zdrojích energie (zákon č. 165/2012 Sb.). Návrh novely je veřejnosti znám také jako Lex OZE II. Lex OZE II přináší kromě jiného následující změny.

Newsletter
tingey-injury-law-firm-yCdPU73kGSc-unsplash

Velká novela zákoníku práce

Legislativním procesem úspěšně prošla důležitá novela zákoníku práce. Účinná bude pro většinu ustanovení od 1. října 2023, část od 1. listopadu 2024. Na některé důležité změny bychom vás chtěli upozornit v tomto newsletteru.

Publikované články
linkedin1
3. 4. 2024 | Mgr. Nikola Faltová

Před dvěma měsíci jsem skončila v práci, stále nemám potřebné dokumenty

Po ukončení pracovního poměru se řada lidí registruje na úřadu práce. Jenže co dělat v případě, že nemáte v ruce potvrzení o zaměstnání ani o výši příjmu? Jaké dokumenty a kdy vám je musí zaměstnavatel předat, přibližuje advokátka Nikola Faltová.