bpv BRAUN PARTNERS asistuje Pražské energetice při akvizici společnosti specializované na fotovoltaiku

7. 6. 2018

Tiskové zprávy

TISKOVÁ ZPRÁVA

Datum: 7.6.2018

bpv BRAUN PARTNERS asistuje Pražské energetice při akvizici společnosti specializované na fotovoltaiku

bpv BRAUN PARTNERS poskytovala společnosti PREměření, a.s., právní služby spojené s koupí firmy SOLARINVEST – GREEN ENERGY, s.r.o. Smlouva byla uzavřena 3. května 2018.

Dceřiná společnost třetího největšího dodavatele elektřiny v ČR, společnosti Pražská energetika, a. s., nabízející novou komplexní službu – instalaci a servis fotovoltaických elektráren – čerpá v této nové oblasti ze zkušeností firem specializovaných na fotovoltaiku. Nyní uplatní více než 10leté zkušenosti rodinné firmy SOLARINVEST – GREEN ENERGY, s.r.o, jež je specialistou na střešní fotovoltaické systémy.

Akvizici Solarinvestu právně zajistila advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS prostřednictvím Share sales 100% podílu. Na transakci se podílel vedoucí právního týmu energetiky a partner kanceláře Marc Müller se svým týmem, advokáty Michalem Fógelem a Lucií Kalašovou. Právní služby týmu zahrnovaly provedení právní prověrky společnosti Solarinvest, identifikaci a řešení rizik a právních otázek ve spolupráci s PRE a Solarinvest a přípravu transakční dokumentace.

Marc Müller transakci okomentoval slovy: „Velmi nás těší, že jsme mohli pomoct přednímu obchodníkovi s energiemi s touto významnou transakcí, a umožnit mu tak získat dlouholeté know-how v novém segmentu služeb.“

Akvizice souvisí s novelou energetického zákona, díky kterému je proces vybudování fotovoltaické elektrárny pro zákazníka jednodušší a výhodnější.

O Solarinvestu:

Společnost se od roku 2008 zabývá instalacemi solárních fotovoltaických elektráren na střechách, instalacemi tepelných čerpadel a klimatizací, ale také veřejných a průmyslových LED osvětlení a dalších technologií. Provádí kompletní služby na klíč. Kromě toho je aktivní ve vlastním vývoji a jako odborná „veřejnost“ se snaží podílet na zlepšování legislativního rámce rozvoje obnovitelných zdrojů v ČR.

O PREměření, a.s:

PREměření, a. s., je součástí koncernu Pražská energetika, a. s., významného obchodníka s energiemi se širokou paletou služeb. Mezi základní aktivity koncernu patří prodej, obchodování s elektřinou a plynem po celém území ČR, distribuce elektřiny, její výroba a doplňkové energetické služby.

O bpv BRAUN PARTNERS:

Advokátní kancelář bpv BRAUN PARTNERS je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Současně je zakládajícím členem aliance bpv LEGAL, úzkého sdružení advokátních kanceláří, které již po mnoho let spolupracuje v oblasti střední a východní Evropy. Její tým tvoří 36 právníků, kteří nabízejí klientům z řad nejvýznamnějších českých, slovenských i mezinárodních korporací rozsáhlé služby v mnoha právních odvětvích. Mezi

hlavní činnost advokátní kanceláře bpv BRAUN PARTNERS patří M&A, právo obchodních společností, právo nemovitostí a daňové poradenství. Její specialisté poskytují rovněž služby v oblasti práva duševního vlastnictví, IT, soutěžního či pracovního práva a zastupují své klienty před českými, slovenskými, německými soudy a rozhodčími soudy. Další informace naleznete na našich stránkách www.bpv-bp.com.

Kontakt:

bpv BRAUN PARTNERS s.r.o.
Ing. Iva Vosolová, Marketing Manager iva.vosolova@bpv-bp.com
tel: 224 490 000

Podobné novinky

Tiskové zprávy
red-court-ext-01 (1)
25. 3. 2022 | bpv BRAUN PARTNERS

bpv BRAUN PARTNERS radila J&T REAL ESTATE CZ při pronájmu budovy Red Court v pražském Karlíně holdingu Czechoslovak Group

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
19. 4. 2013

Ratingová publikace Legal 500 doporučuje i v roce 2013 advokáty z bpv BRAUN PARTNERS

Tiskové zprávy
Tiskovky-min
3. 5. 2017

LEGAL 500 doporučuje advokáty z bpv BRAUN PARTNERS